Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IBK Tygriket 99 A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
IBK Tygriket 99
Innebandy
A-lag Herrar

Match

IBK Tygriket 99

8 - 3
Öxabäckshallen
27 februari 2010
15:00

Stenungsunds IBK

Referat

Referat: IBK Tygriket 99 - Stenungsunds IBK

Då vintern varit ovanligt givmild med snöransonen den senaste tiden har idrottshallar runt om i vårt avlånga rike tvingats stänga igen för att undvika olyckor. Detta har därmed inneburit att all form av träning och matchande uteblivit. Som en ren tillfällighet sammanföll detta träningsuppehåll med pågående vinter-OS i Vancouver. Så istället för att träna upp det egna flåset har grabbarna i Tygriket laddat för matchen mot Stenungsund genom att från TV-soffan studera hur andra svettas och sliter i diverse tävlingar av olika slag. Därför är steget inte långt att dra vissa paralleller mellan matchen och de Olympiska spelen.

* Flertalet på den glest befolkade läktaren i Ladan gjorde säkerligen liknelsen av matchinledningen mellan den semifinal i ishockeyturneringen mellan USA och Finland som spelades kvällen före. Där gjorde hungriga jänkare processen kort med de tama finska lejonen och fick dem att snarare se ut som bortkomna små kattungar.

Huruvida Stenungsund kände sig som vilsekomna kattungar låter vi vara osagt. Men faktum är att det endast var ett lag på banan de första tolv minuterna. Gästerna tvingades precis som Finland att ta en tidig time-out för att väcka laget, men då var matchen redan avgjord.

* Enbart uppvärmningen bjöd på mer underhållning, spänning och kvalité än hela ishockeyturneringen för damer gjorde. Sällan har väl sådan patetisk smörja skådats på svensk TV sedan Tutti-Frutti med Bruno Wintzells sändes ut i etern i början av det glada 90-talet. Fast vid närmare eftertanke utgjorde de slitna bikini-brudarna i bakgrunden en mildare fröjd för ögat än en svettig Erika Holts med tandskydd. Å andra sidan gäller det även för Bruno Wintzell. Hade man slängt in Niklas Wikegård som kommentator hade nog Tutti-Frutti kunnat vara tämligen underhållande.

* Muggen och Ella hade inspirerats av skidskytten Mattias ”sämst när det gäller” Nilsson och gjorde sitt yttersta för att bomma i öppna lägen. Den interna matchen får väl anses som oavgjord då Muggen missade det bästa läget medan Ella hade fler bom.

* Däremot hade Tygrikets egen Björn Ferry ställt in siktet väl och visade prov på såväl kyla som precision i det stående skyttet. Rykten gör gällande att Ferry och Biffen även går till samma frisör.

* Gästerna från Stenungsund påminde mest om det svenska damlaget i skidskytte. Åldermannen och kaptenen Tillander gjorde, likt ACO, en okej insats utan att glänsa medan övriga laget underpresterade och helt enkelt inte räckte till.

* Vad gäller domarduons insats finns det vare sig ord eller liknelser nog för att göra den rättmätig, och då talar vi inte i positiva ordalag. För även om man lägger ihop säkerhetsarrangemanget vid rodelbanan, startproceduren vid skidskyttets jaktstart, invigningsceremonin och skridskoåkarens Sven Kramers tränare kommer det inte ens i närheten av den pinsamt låga nivå som de båda herrarna i gult höll. Till och med Tre Kronors insats i kvartsfinalen mot Vitryssland i Salt Lake 2002 framstår som världsklass vid en jämförelse. Det var verkligen tur att matchen inte gällde något, men innebandyförbundet måste verkligen jobba hårt för att höja lägstanivån inom domarkåren.

Till sist…
He-Man visste förmodligen inte ens att det pågick ett OS vilket inneburit att han sovit gott på nätterna. Ändå vaknade han uppenbarligen på fel sida denna dag. Tre gånger om fick han kyla ner sitt heta temperament i utvisningsbåset, innan han på ren ilska spurtade ifrån alla likt en adrenalinstinn Petter Northug och därefter iskallt hängde in bollen i nät. Att han därigenom fördubblade sin målskörd i A-laget är enbart kuriosa.

Matchfakta:
IBK Tygriket 99 – Stenungsunds IBK 8-3 (5-1, 1-1, 2-1)

1-0 Jesper Sunnerås (Martin Andersson)
2-0 Kristoffer Arvidsson (Simon Ericsson)
3-0 Fredrik Johansson (Kristoffer Arvidsson)
4-0 Tommy Gunnarsson (Jonathan Johansson)
5-0 Mikael Laurén (Daniel Gripestam)
5-1
5-2
6-2 Fredrik Johansson
7-2 Mikael Laurén (Björn Andersson)
8-2 Jonathan Johansson
8-3

Skott: 40-45 (?)
Publik: 70
Utv: TT99 5x2, 1x2+10, SIBK 1x2
Domare: Martin Larsson & Sven Persson

Hôven

*** Biffen
** IKEA
* Puh
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Fredrik Johansson 1 2 0 0 2
Jonathan Johansson 1 1 1 6 2
Kristoffer Arvidsson 1 1 1 2 2
Jesper Sunnerås 1 1 0 0 1
Björn Andersson 1 0 1 0 1
Daniel Gripestam 1 0 1 0 1
Martin Andersson 1 0 1 14 1
Adam Myrman 1 0 0 0 0
Andreas Ljunggren 1 0 0 0 0
David Kristensson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A Utv S IM P
Emil Svedenlind 1 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng

Andra möten i serien

lör 21 nov 2009, 14:00 Stenungsunds IBK - IBK Tygriket 99 4 - 3